Dobrodošli v iskalniku Izjav o zmogljivosti (DoP) ter oznak CE za izdelke Semmelrock.

Kaj je DoP oz. oznaka o skladnosti CE?

Uredba o gradbenih izdelkih št. 305/2011 Evropske Skupnosti predvideva t.i. DoP (ang. „Declaration of performance“), torej nekakšno izjavo o zmogljivosti izdelka, s katero proizvajalec izjavlja, da lastnosti dobavljenega izdelka ustrezajo izjavljeni kakovosti in zmogljivosti. Na osnovi te izjave o zmogljivosti mora proizvajalec svoje izdelke označiti z oznako CE (fra. „Communautés Européennes“), tako da se gradbeni izdelek lahko prodaja na trgu. Z oznako CE izjavljamo, da za zadevni izdelek obstaja Izjava o zmogljivosti. V obeh dokumentih, tako v Izjavi o zmogljivosti kot tudi v oznaki CE, se nahajajo po normativih opisane lastnosti izdelka. Pričujočo Izjavo o zmogljivosti za vas shranimo za obdobje najmanj 10 let in vam je v tem obdobju vedno na voljo.

 

Kako pridobim Izjavo o zmogljivosti (DoP) za izdelke Semmelrock?

Nudimo vam dve možnosti, kako pridobiti Izjavo o zmogljivosti za izdelke Semmelrock.

 

1. Spletno iskanje po številki DoP

1. Spletno iskanje po številki DoP

Vsi izdelki Semmelrock, ki morajo skladno z normativom biti opremljeni z Izjavo o zmogljivosti, so označeni z večmestno kodo izdelka (številka DoP). To številko najdete na etiketi (glej sliko).

 

Za iskanje pričujočo večmestno kodo izdelka (številko DoP) vnesete v iskalno polje in na koncu kliknete na ikono „Išči“.

Navodilo: prosim pazite pri Dop številko na veliko- in majhno začetnico.
 

Podatkovni list lahko zatem shranite na svoj računalnik ali ga neposredno natisnete.


Na etiketi ne najdete številke DoP?

Pri izdelkih, ki so bili proizvedeni pred 01.07.201, številka DoP ni navedena na etiketi. Za te izdelke smo pripravili splošno Izjava o zmogljivosti za tlakovce, plošče, robnike, opečne zidake in betonske opažne zidake. Te lahko najdete pod naslednjimi številkami DoP:

- Tlakovci: številka DoP 1338COMW1580
- Plošče: številka DoP 1339COMW1580
- Robniki: številka DoP 1340COMW1580
- Opečni zidaki: številka DoP 771-3COMW1580
- Betonski opažni zidaki: številka DoP 15435COMW1580

 

2. Mobilno iskanje s pomočjo QR kode

2. Mobilno iskanje s pomočjo QR kode

Izjavo DoP lahko poiščete tudi s pomočjo mobilnika. S pametnim telefonom poskenirate QR kodo, ki se nahaja na etiketi, in ta vas preusmeri na Izjavo o zmogljivosti. Predpogoj je predhodna namestite aplikacije, ki vam je na voljo brezplačno.

 

Aplikacija Wienerberger, ki vsebuje vse izdelke podjetja Semmelrock, ki morajo skladno z normativom imeti Izjavo o zmogljivosti, si lahko prenesete tukaj in zatem naložite na vaš pametni telefon:

 

Operacijski sistemi

Operacijski sistemi

Android OS

Apple iOS

Windows Phone

 

Izjavo o zmogljivosti lahko dokumentirate s pomočjo posnetka zaslona in jo zatem pošljete po e-pošti ali kot MMS, kjer jo naslovnik lahko tudi natisne.