Če vam rečemo, da je pomembno, da ste v življenju takšni, kot ste, vam ne bomo povedali nič novega. Z vseh strani nas bombardirajo z izrazi, kot so »imej rad samega sebe«, »bodi to, kar si«, »nikoli se ne primerjaj z drugimi«. Skupni imenovalec vsega tega – postati in ostati unikat. Postavili smo si vprašanje – zakaj so nam unikati tako zanimivi?

Pogosto slišimo, da ima nekaj visoko ceno, ker je unikat. Unikat je nekaj edinstvenega. Predmet, ki je povsem specifičen. Ki vsakič, ko ga pogledamo, deluje novo in drugače. Ki ga občudujemo. Kako se obnašamo do objekta, ki ga je nemogoče »zamenjati«, ker še en »takšen« ne obstaja? Cenimo ga stokrat bolj. Prepričani smo, da je zdaj jasno, zakaj imamo tako radi unikate.

Unikati v vašem dvorišču

Edinstveni izdelki so vedno priljubljeni. Nikoli ne gredo iz mode, zato nas ne čudi, da naši kupci in partnerji pogosto iščejo izdelke, s katerimi bo njihov dizajn – edinstven. Tako smo se odločili razviti izdelek, ki bo izpolnil najvišja merila dizajna. Poimenovali smo ga Umbriano.
Pri snovanju tega tlakovca so nas navdihnili pejsaži italijanske regije Umbrija. A zakaj je naš tlakovec dejansko tako poseben?

1. Ne obstajata dva enaka tlakovca Umbriano

Sam pogled nanj pove, da gre za površino naravnega granita, saj je vsak tlakovec edinstveno marmoriran. Ne obstajata dva izdelka, pri katerih bi bila razporeditev granitnih zrnc na površini enaka. Poskušajte najti dva enaka tlakovca Umbriano – hitro boste odnehali. Proizvodni postopek, ki je bil razvit posebej za Umbriano, je edinstven in mednarodno patentiran.

Semmelrock Umbriano, granitno sivo bela vzorčasta

Semmelrock Umbriano, granitno sivo bela vzorčasta

 

2. Velika izbira formatov in barv

Umbriano je prav tako zelo ekskluziven izdelek. Razlog za to je zavidljivo veliko formatov in barv. Ravne linije in oblika brez baze (roba) zadovoljujeta najvišje kriterije dizajna. Izdelek je na voljo v dveh barvah: granitno sivi in granitno antracit barvi. Pri granitno sivi se na svetlo osnovo nanesejo temna granitna zrna, pri granitni antracit barvi pa je osnova barve temno siva, granitna zrna pa antracitna. Tako imate dejansko granitni tlakovec ali ploščo z vsemi prednostmi betonskih izdelkov.

Semmelrock Umbriano, sivo antracitna vzorčasta

Semmelrock Umbriano, sivo antracitna vzorčasta

 

3. Lep, a praktičen

Če so vam rekli, da imate lahko vrabca v roki in goloba na strehi, so se vam zlagali. Nismo se ustavili pri unikatnem dizajnu! Naš cilj je bil ponuditi »zaokrožen« izdelek. Prijeten na oko in tudi praktičen v vsakodnevnem življenju. Naš Umbriano je zato odporen proti soli in zmrzovanju in tudi njegovo vzdrževanje je zaradi Semmelrock Protecta več kot enostavno. Čepovemo natančneje: beton za ta izdelek se dodatno hidrofobira in postane odporen proti vpijanju vode, s tem pa tudi vpijanju madežev, zaradi česar je čiščenje površin enostavnejše.

[caption id="attachment_6042" align="aligncenter" width="600"]Semmelrock Umbriano plošče, granitno sivo bela vzorčasta Semmelrock Umbriano plošče, granitno sivo bela vzorčasta

 

Da ne bi vse ostalo pri besedah, vam predstavljamo nekaj primerov dvorišč, ki so prav zaradi tlakovca Umbriano enostavno posebna. Poiščite svoj navdih!